Япон дахь “Starbucks” компани 2030 он гэхэд хог хаягдалыг хоёр дахин бууруулах зорилт тавьсан ба түүний хүрээнд энэ сараас эхлэн цаасан соруулыг ургамлын гаралтай биомассаар орлуулж эхэлж байгаа юм.
Кофены сүлжээний томоохон оператор нь нэгдүгээр сарын 23-нд өмнөд хэсэгт орших Окинава арлын 32 дэлгүүрт мөстэй ундаа захиалж буй үйлчлүүлэгчдэдээ зориулан илүү байгальд ээлтэй соруулыг нэвтрүүлэх замаар микропластик бохирдлын эсрэг санаачилгаа өргөжүүлэхээр төлөвлөж байна.
“Starbucks”-ын бараан ногоон өнгийн ургамлын гаралтай биологийн задралд ордог соруул гуравдугаар сараас эхлэн Япон даяарх бүх дэлгүүрүүдээр худалдаалагдаж эхэлнэ гэж тус компани мэдэгджээ.
Далай тэнгис дэх хуванцар хог хаягдлуудыг багасгах ажлын хүрээнд 2020 оны нэгдүгээр сард анх хэрэглээнд нэвтэрсэн цаасан соруулуудаас ялгаатай нь ургамлын гаралтай соруул нь ашиглахад илүү бат бөх байхаар бүтээгдсэн аж.
Нефтийн гаралтай деривативын оронд ургамлын тосоор хийсэн соруул нь далайн ус, хөрсөнд байдаг бичил биетний нөлөөгөөр нүүрстөрөгчийн давхар исэл, ус болж задардаг байна.
Эх сурвалж: Japan Today
Бэлтгэсэн: Сарасвати